Grădina de legume de pe acoperiş

Data publicării:
gradina

Şi-au amenajat grădini pe acoperişurile restaurantelor, aşa că acum îşi pot prepara meniurile cu cele mai proaspete legume. Atunci când maeştrii bucătari din Paris îşi doresc cele mai bune roşii sau pătrunjelul cel mai proaspăt, au de făcut doar câţiva paşi. Găsesc tot ce-şi doresc în grădinile amenajate pe acoperişurile propriilor restaurante.

Acest pătrunjel nu a fost adus din grădinile din provincie. A crescut în lumina soarelui şi a fost cules chiar în această dimineaţă, aşa că e mult mai proaspăt, are un gust mai bun”, a declarat Pablo Jacob, maestru bucătar. Poate părea ciudat să creşti legume în mijlocul poluării din Paris, dar este oarecum explicabil, spun maeştrii bucătari. Nivelul noxelor este mult mai redus la înălţimea la care este situată grădina decât la nivelul solului - un alt motiv de a prefera aceste legume celor aduse din provincie.

Deşi este menită să fie organică, într-o grădină normală există pesticide şi alte lucruri... Vedeţi toate albinele de aici? Asta înseamnă că nu sunt pesticide”, a spus Nicolas Bel, grădinar.  

Albinele zboară şi deasupra restaurantului, situat în apropierea Turnului Eiffel. Este unul dintre cele mai cunoscute localuri din capitala Franţei, iar meniul zilei depinde de ce există în grădina de pe acoperiş.

Această grădină ne provoacă să fim creativi. Nu ne permite să cădem în rutina zilnică şi să preparăm în fiecare zi aceleaşi feluri de mâncare, aceleaşi meniuri. Fiecare zi aduce câte ceva nou”, a declarat Ogier Pottiez, asistent de maestru bucătar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri