Iarba din faţa blocului, obligaţie cetăţenească. Locatarii ar putea plăti amenzi dacă nu îngrijesc spaţiile verzi

Data publicării:
iarba verde admin nou

Bucureştenii care nu îşi îngrijesc terenurile din faţa casei sau a blocului ar putea fi pasibili de amenzi de până la 5000 de lei, potrivit unui proiect elaborat de Primăria Capitalei. Deţinătorii de terenuri ar putea fi obligaţi să îngrădească parcelele din faţa blocului şi să sădească plante pe ele.

Administratorii de blocuri privesc cu reţinere iniţiativa Primăriei şi par să nu se sperie de amenzi. Primul argument ar fi că spaţiul din faţa blocului nu le aparţine, deci nu îşi pot asuma responsabilitatea pentru el.

Trebuie să stabileşti clar cum să pui în posesie terenul. Nu poţi să mă obligi pe mine să prestez nimic pe domeniul public. (Este necesară) semnătura clară a administraţiei, doar dacă doreşte asociaţia, şi pe de altă parte, din partea consiliului local”, crede Mihai Mereuţă, preşedinte al Ligii Asociaţiilor de Proprietari Habitat.

Proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr.121/2010 privind unele măsuri de asigurare a îngrădirii, salubrizării şi igienizării terenurilor virane în Municipiul Bucureşti (Sursa: PBM.ro)

Dacă ar fi al nostru, dacă ne-ar aparţine, dacă l-am avea în concesiune de la primărie, şi să ne punem noi flori, plante, arbuşti, probabil ar fi un spaţiu mult mai frumos decât avem în momentul de faţă”, crede pe de altă parte Gheorghe Stănescu, administrator de bloc.

Locatarii spun însă că ei oricum îngrijesc spaţiile verzi, plantează flori şi cosesc iarba. Totuşi, peste jumătate dintre spaţiile verzi din faţa blocurilor bucureştene sunt în paragină. Chiar şi cei mai gospodari dintre locatari spun că nu îşi pot ingriji întotdeauna parcelele, din cauza prafului şi mizeriei din zonele respective.

Pentru neglijarea spaţiilor verzi de la bloc, primăria ar vrea să perceapă amenzi de până la 5000 de lei, atât pentru administraţii, cât şi pentru persoane fizice. Proiectul a fost întocmit în urma unei somaţii de la Comisia Europeană referitoare la directiva privind calitatea aerului din oraşe. Principala sursă de poluare a Capitalei este traficul rutier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri