Foto Imagine impresionantă cu Vulcanul Vezuviu care iese dintr-o mare de nori, surprinsă din satelit de către NASA

Data publicării:
Incredible Image Shows Rare Phenomenon of Vesuvius Volcano Emerging From Clouds
Vulcanul Vezuviu iese din nori. Foto: Profimedia Images

NASA a publicat pe contul său de Instagram o imagine surprinsă din spațiu cu Muntele Vezuviu din Italia, înconjurat de o mare de nori. „Aici avem niște norișori fericiți și un mic vulcan fericit”, a scris agenția spațială americană.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Aici avem niște norișori fericiți și un mic vulcan fericit”, scrie într-o postare a NASA de pe Instagram despre imaginea surprinsă de sateliții săi cu Muntele Vezuviu, singurul vulcan activ din Europa continentală.

Vulcanul este înconjurat de nori.

„Muntele Vezuviu din Italia iese din nori, surprins de satelitul Landsat 8 care observă Pământul.

Singurul vulcan activ în Europa continentală, Vezuviu a fost văzut de romanii antici ca fiind sacru pentru semizeul Hercule, fiul lui Jupiter.

Datorită proximității față de Napoli, un oraș foarte populat, Vezuviu este urmărit cu atenție de un observator vulcanologic care este și primul de acest fel. Prin datarea mostrelor de lavă, oamenii de știință au reușit să determine că vulcanul a avut opt mari erupții, cea mai recentă având loc în 1944”, arată mesajul NASA.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri