Video Imagini rare cu șase puișori de lup au fost surprinse în Parcul Național Semenic

Data actualizării: Data publicării:
lupi plimbându-se prin pădure
Puii de lup au fost surprinși de o cameră de monitorizare a faunei, în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. Foto: Captură video.

Șase pui de lup, împreună cu părinții lor, au fost surprinși de o cameră de monitorizare în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, în timp ce se plimbau prin pădure. Este vorba de imagini foarte rare care sunt captate cu foarte mare dificultate, scrie într-o postare pe Facebook, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Șase pui de lup, împreună cu doi lupi adulți, părinții lor, au fost surprinși în timp ce se plimbau de o cameră de monitorizare a faunei într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, astfel de imagini fiind unele foarte rare, captate cu multă greutate.

Femelele au mai mulți pui, pe care îi îngrijesc și apără cu devotament. În primele săptămâni, lupoaicele nu părăsesc vizuina, amenajată cu multă grijă, hrana fiind asigurată de perechea sa și alți lupi din haită. După câteva săptămâni de alăptare, puii sunt hrăniți tot de părinți, cu hrană semidigerată, iar aceștia rămân alături de părinți mai mulți ani.

Lupii trăiesc în haită, formată în general din perechea conducătoare, masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la trei ani. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Uniunea Europeană.

Romsilva - Parcul Național Semenic- Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice”, se arată în postarea de pe Facebook a Romsilva.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri