Video Imagini spectaculoase în Retezat. A început luna florilor la munte

Data actualizării: Data publicării:
flori
Foto: Facebook/Țara Hațegului - Retezat Destinație de Ecoturism

La început de luna iunie, turiștii au parte de un spectacol al naturii. Cei care merg pe traseele din Țara Hațegului sunt întâmpinaţi de narcise, iriși și flori sălbatice.

Luna iunie este luna florilor la munte. Între comuna hunedoreană Sălașu de Sus și satul aparținător Nucșoara întâlnlim o explozie de culori care îi întâmpină pe vizitatorii Țării Hațegului și Parcului Național Retezat.

Adina Popa - specialist comunicare: Este momentul în care noi trebuie să ne schimbăm comportamentul față de natură și să apeciem florile în mediul natural. 

Turiștii pot privi florile, le pot mirosi, dar nu au voie să le rupă.

Anca Rusu, manager destinația ecoturistică Țara Hațegului Retezat: Este foarte important să avem grijă și să fim atenți la locurile pe care le vizităm. Cei care vin în acest loc minunat să se bucure, să facă o fotografie și nu de un buchet care se ofilește în căteva zile.

După ce au admirat narcisele, irișii, dar și alte flori sălbatice, iubitorii de natură pot vizita mai multe obiective turistice.

Veronica Lupulescu, administrator Cetatea Medievala Mălaiești: Vizitează Poiana cu Narcise, Cascada Lolaiă și Parcul Național Retezat care este o atracție pentru toți turiștii români și străini. 

În Țara Hațegului există și un loc mai puțin cunoscut de turiști, "Tăul fără fund". Aici există mai multe plante carnivore, din specia Roua Cerului.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri