Imagini spectaculoase. Locul unde pot fi admirate peste 7 milioane de lalele

Data publicării:
lalele

Din martie până în mai, în Olanda se sărbătoreşte Festivalul Lalelelor, un superb spectacol natural de culori şi miresme. Festivalul este găzduit de Grădina Keukenhof, cea mai mare gradină cu flori naturale din Europa şi locul unde pot fi admirate peste 7 milioane de lalele.

Parcul Keukenhof este cea mai mare gradină cu flori de pe batrânul continent şi a doua în lume, după Dubai Miracle Garden. Supranumit şi "Grădina Europei", parcul este situat în orăşelul olandez Lisse şi se întinde pe o suprafaţă de 32 de hectare.

Locul este deschis doar câteva săptămâni pe an, de la sfârşitul lunii martie, până la finalul lunii mai. Asta pentru că imensa grădină gazduieşte an de an doar florile de primăvara.

La Keukenhof turiştii pot admira peste 7 milioane de flori de sezon: lalele, narcise, brânduşe, zambile, crini, frezii sau flori de grădină. Spectacolul celor mai frumoase plante de primavară este susţinut prin contribuţia voluntară a aproape 100 de expozanţi olandezi.

Povestea locului începe în secolul XV, când parcul făcea parte din domeniul Castelului Teylingen (citit: Teilingăn) şi servea drept grădină de legume pentru contesa Jacoba de Bavaria (se citeste Iacoba). Ea îşi recolta din acest loc, absolut tot ce avea nevoie pentu bucătărie. De aici vine şi numele de Keukehof, în traducere liberă „domeniul bucătăriei".

Abia în anul 1840, grădina a fost transformată în parc şi un secol mai târziu, în 1949, locul devine gazda celor mai frumoase expoziţii de flori de primăvara. Ideea de a face o expoziţie i-a aparţinut primarului din Lisse, care şi a dorit ca florile, şi mai ales lalelele, să ducă mai departe tradiţia olandeză din secolul XVII. Atunci lalelele erau considerate un simbol al bogăţiei iar oamenii investeau în bulbi de lalele.

Se spune că preţul unui bulb din acea vreme era echivalentul cu care puteai cumpăra o casă pe canalele Amsterdamului.

În prezent, locul găzduişte şi Festivalul Lalelelor din Olanda, cel mai cunoscut festival de acest gen din lume. Iubitorii de frumos pot admira aici cele mai rare şi neobişnuite specii de lalele din lume.

Cel mai vizitat loc de la Keukenhof este Pavilionul Wilhem Alexander, unde sunt peste 100.000 de exemplare de lalele de toate culorile, formele şi mărimile.

În cel mai impresionant paradis floral din Europa, pot fi admirate şi grădini inspiraţionale, zeci de opere de artă instalate pe alei, iazuri cu peşti şi nenumărate specii de păsări. Turiştii se pot bucura de toate aceste, în plimbări cu barca, organizate pe canalele de apă.

"Grădina Europei" se bucură anul de aproximativ două milioane de vizitatori. În fiecare an, expoziţia are o tematică diferită. Pentru 2018 tema parcului Keukenhof este romantismul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...