La Miercurea Ciuc au fost 32 de grade Celsius, cu un grad sub maxima absolută

Data publicării:
INDIA CANICULA MORTI

Specialiştii de la Centrul Meteo Regional Transilvania Sud din Sibiu spun că în majoritatea localităţilor din Transilvania au fost depăşite temperaturile maxime ale zilei de 17 iunie înregistrate de-a lungul anilor.

Cea mai ridicată temperatură - 34,2 grade Celsius - a fost înregistrată la Alba Iulia, unde s-a depăşit maxima zilei, de 33,8 grade Celsius, consemnată în 1991.

O temperatură deosebit de ridicată s-a înregistrat şi la Sfântu Gheorghe, în judeţul Covasna, unde au fost 33,7 grade Celsius, faţă de 30,6 grade Celsius în 1991. La Sibiu au fost 33,1 grade Celsius, cu trei grade mai mult decât în 1979.

La Miercurea Ciuc, mercurul din termometre a urcat până la 32 de grade Celsius şi mai puţin de un grad a lipsit să fie depăşită maxima absolută a lunii iunie de 32,7 grade Celsius, măsură în 1962.

Tot în judeţul Harghita, au fost 31 de grade Celsius la Topliţa şi Joseni, iar la Odorheiu Secuiesc au fost 30 grade Celsius.

Potrivit meteorologului Cristian Grecu de la Centrul Meteo Regional Transilvania Sud din Sibiu, creşterea de temperatură a fost mare şi greu de suportat de organismul uman, ea venind după o vreme ploioasă cu dimineţi reci, cu doar câteva grade în termometre.

Sunt temperaturi ridicate, în Transilvania s-au depăşit maximele zilei de 17 iunie. A fost creştere bruscă de temperatură cauzată de pătrunderea unei mase fierbinte dinspre nordul Africii”, a spus Grecu.

El a mai spus că în următoarele zile temperaturile rămân la fel de ridicate în Transilvania, dar îşi vor face apariţia ploile însoţite de fenomene electrice şi de grindină.

Ne aşteptăm la instabilitate care se va manifesta cu averse însoţite de puternice descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelii şi grindină”, a mai spus Grecu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri