Video Malul Dunării este sufocat de gunoaie și cadavre de animale în dreptul orașului Galați

Data actualizării: Data publicării:
dunare gunoaie

Din cauza inundațiilor din ultimele zile, pe malul Dunării, în dreptul orașului Galați, s-au adunat tone de gunoaie și cadavre de animale, aduse de apă din amonte sau de pe afluenții fluviului. Garda de Mediu amenință cu amenzi, dacă operatorii economici din zonă nu fac curățenie.

Tone de resturi menajere, bidoane de plastic, crengi rupte și alte deșeuri au apărut pe Dunăre, în dreptul orașului Galați. Gunoaiele au fost aduse de apă din amonte, dar și de pe afluenții Dunării, în special de pe Siret.

Cele mai multe resturi s-au adunat în jurul pontoanelor pe care se află restaurante și la punctul de Trecere Bac Galați-Tulcea, unde există un cot al Dunării.

Pompierii gălățeni au intervenit cu o barcă și au scos din apă cadavre de animale.

„Pompierii au intervenit câteva ore pe Dunăre. Au ieșit cu barca, dar au strâns leșuri de animale și de pe mal. În total, au fost 11 leșuri de câini, porci, capre și oi. Pompierii au strâns cadavrele din apă și le-au predat celor de la Direcția de Sănătate Publică pentru analize și incinerare”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

Operatorii economici care au puncte de lucru pe malul Dunării riscă amenzi usturătoare dacă nu fac curățenie.

„Acolo a intervenit ISU, au avut o barcă și au scos mai multe cadavre de animale, câini, oi, porci, capre. În ceea ce privește mizeria care s-a adunat la mal, eu le voi transmite operatorilor riverani Dunării să curețe. Sancțiunea este între 50.000 de lei și 100.000 lei. O să le dau câteva zile ca să aibă timp să găsească utilaje”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Gărzii de Mediu Galați, Marian Mocanu.

Inspectorii Gărzii de Mediu vor verifica în următoarele zile dacă malul Dunării a fost curățat.

Sursa: Digi24, Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri