Sari la conținut

METEO. Cât mai durează ploile

Ciclonul foarte activ care se află deasupra zonei ţării noastre va continua să aducă precipitaţii abundente pe parcursul zilei de miercuri şi joi, în prima parte a zilei. Apoi pauza de ploi nu va fi prea mare, pentru că un nou val de umezeală va pătrunde în weekend, dinspre Marea Mediterană.

Flash Flooding Hits Hebden Bridge

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Totodată, masa de aer rece, nordică ce a influenţat temperaturile din cea mai mare parte a Europei, va bate în retragere doar pentru o zi, două. Apoi, va reveni peste majoritatea zonelor, inclusiv peste ţara noastră şi va aduce temperaturi sub cele normale la mijloc de octombrie.

 

În estul ţării şi în zona înaltă din sud, se pot depăşi, izolat, chiar 80..90 de litri de apă pe metru pătrat, adică mai mult decât plouă de obicei în toată luna octombrie. Din acest motiv, râurile din acele zone pot ieşi din matcă. Va ploua şi în zonele mai joase din sud precum şi în centrul ţării, unde se vor acumula izolat 40..50 l/mp. La munte va ninge, în zonele submontane din est şi centru va fi lapoviţă, iar vântul va sufla cu putere atât pe creste, cât şi în sud şi în est. Maximele zilei se vor situa între 6 şi 18 grade Celsius.

Vremea ploioasă şi rece va continua în Bucureşti. Temperaturile vor rămâne în jurul valorii de 14 grade Celsius. Temporar va ploua, iar vântul se va intensifica din când în când şi va spori senzaţia de frig. Presiunea aerului va creşte, dar nu va ajunge la valorile normale.

Meteorologii anunţă vreme rece şi mohorâtă până în prag de weekend.

Apoi soarele va deveni mai generos, în special în jumătatea de sud a ţării. În schimb, în vest, nord-vest şi centru mai pot apărea ploi slabe. Acestea se vor intensifica pe parcursul weekendului şi vor cuprinde, din nou cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor ajunge la 17..18 grade Celsius în fiecare zi în sud şi vest.