METEO. La începutul săptămânii vremea începe să se încălzească 

Data publicării:
Ploaie ploi vant vremea meteo - Guliver Getty Images-1

Foto: Gulliver/ Getty Images 

În țară, la noapte cerul va fi noros cu precădere în regiunile extracarpatice, unde pe arii restrânse se va semnala ceață. Izolat va burniţa sau va ploua slab, îndeosebi în sud-vestul, sudul şi estul teritoriului, iar pe crestele montane, la peste 1900 m, trecător vor fi posibile precipitaţii mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi la munte, unde viteza la rafală, va depăşi temporar 60 km/h. Temperaturile minime, cu mult peste normele climtologice ale perioadei, vor fi cuprinse între -2 grade în estul Transilvaniei şi 11 grade în sudul Banatului.

Vremea va continua, luni, să se încălzească, devenind mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată, în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 9 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros şi doar pe arii restrânse va ploua slab, îndeosebi în sud-vestul teritoriului şi în zonele de munte.

Noaptea, înnorările se vor accentua în toate regiunile, va ploua în jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp, iar în rest ploile se vor semnala local şi vor fi în general slabe cantitativ.

Vântul va avea intensificări susţinute la munte şi în sudul Banatului, unde viteza la rafală va depăşi 65...70 km/h, dar mai ales în a doua parte a intervalului, temporar şi în celelalte regiuni. Dimineaţa, în sud şi în est, pe arii restrânse va fi ceaţă.

În București, la noapte, cerul va fi noros şi vor fi condiţii de ceaţă şi burniţă. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimă, mult mai ridicată faţă de normele perioadei, va fi de 5...7 grade.

Luni, vremea se va încălzi semnificativ/ În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în primele ore al zilei, când vor mai fi condiţii de ceaţă.

În noaptea de luni spre marți probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 16...18 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 8 grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri