Meteo. Litoralul scapă de ploi

Data publicării:
litoral_mare_290417_agerpres
Foto: Agerpres

Săptămâna se încheie cu vreme mohorâtă şi destul de rece în mai multe regiuni. Veștile bune sunt pentru turiștii care petrec mini-vacanța de 1 mai pe litoral pentru că, cel puțin duminică, scapă de ploi. Totuși, temperaturile nu vor depăși 17 grade Celsius. 

litoral_mare_290417_agerpres
Foto: Agerpres

Duminică, cu excepţia regiunilor vestice şi sud-estice, cerul va rămâne mai mult înnorat. Local vor fi averse, posibil însoţite şi de fenomene electrice, iar cantităţile de apă acumulate vor mai depăşi izolat 25l/mp. Vântul va sufla cu putere în special pe crestele montane. Temperaturile, în scădere faţă de ultimele zile, vor fi cuprinse între 8 grade în nordul Moldovei şi 22 de grade în Bărăgan.

De asemenea, atmosfera se va răcori simţitor şi în Capitală. Temperaturile maximele nu vor trece de 18 grade Celsius şi trecător va mai putea ploua slab. Vântul va sufla în general liniştit, iar presiunea atmosferică va creşte uşor.

Înnorările vor fi accentuate în mai toată zona de munte. Va ploua pe arii extinse în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali, unde se vor mai putea strânge mai mult 25l de apă/mp. Maximele nu vor mai trece 11 la Stâna de Vale şi Predeal, iar vântul se va intensifica în special pe creste.

Cei aflaţi pe litoral vor scăpa astăzi de ploi, dar în prima parte a zilei vor mai fi condiţii de ceaţă. În staţiuni, temperaturile vor urca cu greu până la 16..17 grade Celsius, iar apa mării nu va avea mai mult de 12..13. grade.

În zilele următoare revenim treptat la o vreme de vară. Temperaturile vor creşte de la o zi la alta, astfel că miercuri, mercurul din termometre va urca până la 27..28 de grade Celsius în sud-vest şi centru. Ploile, slabe cantitativ, vor apărea cu precădere în zonele mai înalte de relief din interiorului arcului carpatic. Acestea vor veni însoţite de tunete, fulgere şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul zonelor, cerul se va menţine mai mult senin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri