METEO. Primele temperaturi negative în Bucureşti

Data publicării:
vremea bucuresti patru zile 23 oct

În weekend, scăpăm de precipitații, dar nu va fi prea bine cu temperaturile, spune meteorologul Meda Andrei. Maximele nu vor mai trece de 13-14 grade la sfârșitul săpătămânii în nicio regiune.

De luni, se va înregistra o ușoară creștere a temperaturii, pentru că dinspre nord pătrunde un aer ceva mai cald. Însă, în continuare, cel puțin până spre sfârșitul lunii se mențin temperaturi foarte, foarte scăzute.

Cele mai scăzute maxime – de minus 1 grad sau un 1 grad – se vor înregistra sâmbătă și duminică în Moldova. Aceste temperaturi, înregistrate pe parcursul zilei, vor aduce și transformarea precipitațiilor. Nu vor mai fi doar ploi, ci și ninsori. Apar, astfel, primele ninsori în afara zonei montane.

Noaptea, minimele în țară pot ajunge și la minus 10 grade.

BUCUREȘTI. Veștile pentru bucureșteni sunt mai puțin bune joi și vineri, când va continua să plouă. Temperaturile vor fi destul de modeste vineri, 10-11 grade, iar sâmbătă doar 6-7 grade, pe timpul zilei. Atenție, nopțile devin geroase și vom avea, duminică, luni, primele dimineți cu temperaturi negative din această toamnă. Vestea bună este că duminică și luni nu vor mai fi precipitații în București.

Tradiția populară anunța cumva această evoluție. Vine Sfântul Dumitru și se spune că după Sf. Dumitru se schimbă vremea: bagă căldura în pământ, trimite păsările călătoare spre ținuturile calde, iar animalele la hibernare.

Chiar dacă în aceste zile vor fi temperaturi cu zece grade mai mici decât media pentru această perioadă, nu este chiar anormal pentru România, spune meteorologul Meda Andrei.

Și nu uitați, în noaptea de sâmbătă spre duminică, se schimbă ora. Ora 4:00 devine ora 3:00, deci vom dormi cu o oră mai mult!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri