METEO. Temperaturi negative în weekend

Data actualizării: Data publicării:
toamna
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Pe parcursul zilei de vineri, temperaturile vor fi conform normelor climatologice. În jumătatea de nord a ţării maximele vor rămâne în general sub 10 grade, dar în cea sudică, temperaturile vor fi plăcute şi vor culmina cu 14 grade Celsius în Lunca Dunării. După lăsarea serii, norii vor acoperi majoritatea regiunilor, va ploua abundent în cele vestice şi sud-vestice, va ninge în zona înaltă aferentă, iar vântul va fi intens.

toamna
FOTO: Gulliver/ Getty Images

În Bucureşti vremea va fi însorită vineri. Temperaturile vor mai creşte puţin faţă de zilele precedente şi vor ajunge până la 12..13 grade Celsius. Odată cu lăsarea serii, norii se vor înmulţi din nou, iar vântul va deveni activ.

Ziua de vineri va fi destul de plăcută la munte, cu temperaturi mai scăzute la altitudini mari în masivele nordice. Cerul se va înnora seara şi noaptea când va ninge mai ales în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului unde se va depune strat nou de zăpadă. Deocamdată acesta este mai consistent la Bâlea Lac unde măsoară 16 cm.

Precipitaţiile se vor înmulţi la început de weekend.

Sâmbătă va ploua în toată ţara, în timp ce la munte va ninge şi va fi viscol. De altfel, ninsori vor apărea pe parcursul nopţii şi prin nordul, vestul şi centrul ţării. Totuşi, maximele vor ajunge la 17 grade Celsius în sudul Munteniei şi al Dobrogei. Apoi, duminică, va mai ninge în interiorul arcului carpatic, temperaturile vor scădea treptat, astfel că luni, vor fi cel mult 8 grade Celsius deşi vremea va deveni frumoasă.

În Bucureşti, ploile vor reveni sâmbătă şi pot fi însoţite de descărcări electrice. În schimb, de duminică, norii vor fi din ce în ce mai puţini, dar tot puţine vor fi şi gradele în termometre. Doar 7..8 grade se vor atinge luni la prânz, în timp ce minimele vor fi negative.

Ziua de sâmbătă va fi destul de plăcută la munte, cu temperaturi mai scăzute la altitudini mari în masivele nordice. Cerul se va înnora seara şi noaptea când va ninge mai ales în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului unde se va depune strat nou de zăpadă. Deocamdată acesta este mai consistent la Bâlea Lac unde depăşeşte 15 cm.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri