Sari la conținut

Meteo. Temperaturi scăzute și ploi

Săptămâna a început cu vreme rece în toată ţara, iar în anumite zone chiar şi-au făcut apariţia lapoviţa şi ninsoarea. Vremea începe să se încălzească ușor abia spre mijlocul săptămânii, dar spre final încep, din nou, ploile. 

UPDATE. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat, luni, atenționare Cod Galben de intensificări ale vântului și ninsori, noua informare fiind valabilă până marți dimineață, în 17 județe.

De asemenea, până în această seară, la munte este în vigoare un cod galben de vânt. În zona Carpaților Meridionali și Orientali, rafalele vor depăşi temporar 80 km/h şi se va depune strat nou de zăpadă.

Mai mult, în Transilvania, Maramureș și Moldova trecător se vor semnala precipitaţii mixte.

cod galben2

Foto: meteoromania.ro

Marți, temperaturile maxime nu vor depășit 12 grade în toată țara. Spre mijlocul săptămâni însă maximele vor creşte până la 15-16 grade Celsius.

Chiar dacă în prima parte a zilei de miercuri, cerul va fi senin în mare parte din ţară, până în prag de weekend un nou val de ploi va afecta majoritatea regiunilor. La altitudini mari vor predomina lapoviţa şi ninsoarea, iar vântul va fi alert. Noaptea şi dimineaţa, în zonele joase nu este exclus să se formeze ceaţa.