METEO. Temperaturile încep să scadă

Data publicării:
toamna digi

În zilele următoare, temperaturile vor deveni normale pentru această perioadă. FOTO: Gulliver/Getty Images

La noapte va ploua în majoritatea regiunilor ţării. Vor fi mai ales averse, cu tunete şi fulgere, iar cantităţile de apă vor depăşi, pe spaţii mici, 20 de litri pe metru pătrat. În plus, sunt posibile căderi de grindină şi chiar vijlelii. Temperaturile minime se vor încadra între 13 şi 22 de grade.

Mâine, vremea va fi în general instabilă, cu ploi torenţiale şi descărcări electrice. Astfel de fenomene apar la începutul zilei în nord, centru şi la munte, iar spre seară, cu precădere în est şi sud-est. Vântul va avea intensificări în toată ţara, iar maximele vor fi cuprinse între 18 grade în Maramureş şi 35 de grade în Bărăgan şi în vestul Dobrogei.

În zilele următoare – luni, marţi, miercuri - temperaturile vor deveni normale pentru această perioadă, cu maxime cuprinse, în general, între 17 şi 27 de grade. În schimb, nopţile vor fi reci în estul Transilvaniei, unde termometrele vor indica valori sub 5 grade Celsius. Ploile îşi mai fac apariţia doar pe spaţii mici, luni şi marţi în jumătatea de nord a ţării, iar miercuri şi prin est.

În Bucureşti, la noapte, vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată, fenomene electrice şi vânt alert. În zori, termometrele vor indica 19 grade în cartierele de la periferie şi 22 de grade Celsius în centrul oraşului.

În Bucureşti, ziua de mâine va fi caldă, chiar dacă temperaturile mai scad puţin. Vor fi cel mult 33 de grade în orele amiezii. Se menţin condiţiile de ploaie, iar vântul rămâne intens. Presiunea atmosferică va începe să crească uşor.

De luni, vremea devine plăcută în Capitală, cu nori puţini şi vânt mai liniştit. La amiază se vor înregistra valori de 25...27 de grade, iar dimineţile vor aduce minime uşor peste 10 grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri