Meteorologii ANM au emis cod galben de ploi și vijelii în 27 de județe, începând de miercuri

Data actualizării: Data publicării:
ploaie furtuna nori vreme meteo toamna vara
FOTO: Shutterstock

ANM a emis o informare meteo de vremea rea, în vigoare până joi seara. Miercuri, 24 de județe vor fi sub cod galben de ploi torențiale și vijelii, până la ora 23.00, iar după această oră numărul județelor aflate sub atenționare crește la 27. Capitala este vizată începând de miercuri seara.

Potrivit informării meteo, îndeosebi miercuri după-amiaza și noaptea vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp, potrivit Mediafax.

În după-amiaza zilei de miercuri, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, în regiunile vestice, sudice, sud-estice și izolat în restul teritoriului. Local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea continentală va fi caniculă.

Cod galben de ploi cu descărcări electrice începând de miercuri

Miercuri începând cu ora 15.00 și până la ora 23.00, în zonele de munte, precum și în Crișana, Banat, jumătatea de nord a Munteniei și a Olteniei, local în Transilvania și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Sunt vizate județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Sibiu, Alba, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Buzău, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea.

De la ora 23.00 până joi la ora 11.00, în Crișana, cea mai mare parte a Munteniei și a Transilvaniei, precum și zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

A doua atenționare cod galben vizează Bucureștiul și județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Buzău, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Teleorman, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Călărași, Giurgiu.

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri