Militarii americani curăţă plajele din Năvodari. "E mult gunoi aici!"

Data publicării:
americani

Plajele pline de gunoaie sunt o problemă în fiecare toamnă, atunci când la malul mării rămîn doar resturile unei veri agitate. Cum autorităţile locale nu dau semne că s-ar mobiliza pentru a curaţa plajele, străinii vin şi se implică.

La începutul săptămânii, la Eforie Sud, 30 de studenţi străini au strâns două sute de saci de gunoi, iar acum, la Năvodari, peste 100 de militari din armata Statelor Unite au dat dat şi ei o mână de ajutor pentru a curăţa zona.

Printre ei şi Jennifer, care de 5 ani serveşte în marina militară americană şi a ajuns la gradul de sergent. Pentru ea, acţiunea este una benefică şi este mândră că poate ajuta oamenii şi locurile din România.

Cred că este un lucru foarte bun că am venit să facem acest lucru. Noi am venit aici cu un scop şi ne place să ajutăm, aşa că am putut să venim să vă ajutăm. E mult gunoi aici!”, spune ea.

Militarii au fost uimiţi că au găsit peturi de plastic, încălţăminte, cutii, dar şi mucuri de ţigară.

Militarii au venit să vă adune ţigările. Sunt periculoase pentru sănătatea voastră în două feluri”, spune un alt militar.

Colectarea deşeurilor de pe plaja din Navodari a fost o iniţiativa a Ambasadei Americane la Bucureşti.

„Am vrut să avem oportunitatea asta şi să venim cu voluntari de de la Ambasada Americană, de la trupele americane pe care le avem la Kogălniceanu şi de la partenerul ONG. Am vrut să fim parte dintr-o soluţie pentru colectarea deşeurilor de pe plajele din toată lumea”, spune Dean Thomson, Însarcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA.

„Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) asigură partea logistică, însemnând utilaje, dar şi consumabile necesare în astfel de acţiuni”, afirmă Marieta Iorga, purtător de cuvânt ABADL.

În doar doi kilometri de plajă, trupele americane şi voluntarii au strâns cinci tone de deşeuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri