Ministrul Mediului: În privinţa explorării gazelor de şist, nu există riscuri pentru cetăţeni

Data publicării:
rovana plumb 5303906-Mediafax Foto-Razvan Lupica 1

„În momentul de faţă, nu discutăm decât de un raport de mediu pentru explorarea gazelor de şist, şi nu de exploatare. Reţin din dezbaterile publice că, în proporţie de 99,9 la sută, poziţiile exprimate au fost cele legate de exploatare şi nu de explorare. Desigur, voi avea radiografia întreagă a tuturor punctelor de vedere şi răspunsurilor pe care Ministerul Mediului le va da către cei care au punctat aceste lucruri”, a declarat Rovana Plumb.

Ministrul Mediului a susţinut că nu există niciun fel de risc pentru populaţie privind explorarea gazelor de şist.

„În ceea ce priveşte explorarea, se folosesc tehnologii convenţionale pe care România le utilizează de peste 100 de ani. Nu există niciun fel de risc pentru cetăţeni din punct de vedere al mediului sau al sănătăţii acestora. Noi, cu toată responsabilitatea, am judecat acest lucru. Dar, România are nevoie de independenţă şi securitate energetică, şi aici mă refer la cetăţeni”, a adăugat ministrul Rovana Plumb.

Legat de exploatarea gazelor de şist, ministrul Mediului a spus că această etapă presupune alte standarde şi se va putea vorbi despre acest lucru abia peste cinci ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri