Municipiul Suceava se încălzeşte în regim centralizat exclusiv cu produse biodegradabile

Data publicării:
calorifer repartitor

 

Lungu a spus, într-o conferinţă de presă, că municipiul Suceava se încălzeşte "sută la sută" cu biomasă.

El a arătat că firma care administrează noua centrală de cogenerare, pusă în funcţiune în urmă cu o lună, după o investiţie de peste 80 de milioane de euro, a dat în folosinţă două cazane care folosesc biomasa drept combustibil, iar în perioada următoare va deveni funcţional un al treilea cazan ce funcţionează tot cu biomasă.

Lungu şi-a exprimat încrederea că nu vor exista probleme în cazul în care vremea se va răci, iar dacă cele trei cazane nu vor face faţă se va putea completa cu cazanele ce funcţionează cu gaz natural.

Noua centrală termică, dată în folosinţă în urmă cu o lună, este cea mai modernă, cu utilaje de ultimă generaţie, şi va produce anual 270.000 de gigacalorii prin folosirea de biomasă, a declarat primarul, care a subliniat că preţul de producere a gigacaloriei este cel mai mic din ţară, de 116 lei fără TVA, la care consumatorul va mai plăti 99 de lei transportul şi distribuţia.

Biomasa este partea biodegradabilă a produselor, deșeurilor și reziduurilor din agricultură, inclusiv substanțele vegetale și animale, silvicultură și industriile conexe, precum și partea biodegradabilă a deșeurilor industriale și urbane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri