Opt români vor să plece pe Marte

Data publicării:
marte nasa gov

Misiunea va începe în 2016, când un satelit de comunicații va lua contact cu Planeta Roșie. Doi ani mai târziu, olandezii, cei care pregătesc expediția vor să trimită un robot, care va căuta cel mai bun loc pentru întemeierea coloniei. Următorul pas va fi făcut în 2020, când va fi trimisă pe Marte și infrastructura necesară.

Mărturiile candidaților

Vasile Sofroni, un bărbat de 55 de ani este cel mai popular concurent român. A adunat peste un milion de recomandări și spune că, în viață a luat-o de la capăt de trei ori și că este pregătit să mai încerce o dată.

„Cred că este o provocare pentru mine. Dacă îmi iese, bine, dacă nu, nu. Lumea spune că este posibil să nu-mi iasă. Nu voi renunța. Mi-ar plăcea să fiu primul care merge pe Marte”, spune Vasile Sofroni.

La 25 de ani, Tony renunță la tot: iubită, pasiunea pentru muzică și vrea să se mute pe Marte. A ales să-și atragă voturile într-un mod original.

„Bună. Numele meu este Tony și vreau să merg pe Planeta Roșie. O parte din sufletul meu este dedicat muzicii și nu cred că cerul este limita mea, pentru că sunt prințul lunii”, mărturisește Tony Prelipcean.

Cosmin visează de mic să ajungă pe o altă planetă și să cunoască noi civilizații. Consideră că această călătorie pe Marte va fi cea mai mare provocare pentru el.

„Ambiția, curajul, determinarea, spiritul luptător, dar și adaptabilitatea, inteligența, cunoștințele, experiența, dar și perfecțiunea fac din mine candidatul ideal pentru acest test, aproape imposibil”, Cosmin Prelipcean.

În ce condiții vor trăi

Călătoria spre Marte va dura șapte luni, într-o navetă spațială în care nu vor exista nici măcar condiții minime de igienă personală. Ei nu se vor mai putea întoarce pe Pământ și vor fi nevoiți să se adapteze la condițiile de viață de acolo.

Atmosfera pe Marte este de o sută de ori mai rarefiată decât pe Terra, asa că viața nu este posibilă în afara clădirilor presurizate. În capsule vor fi aduse panouri solare și mâncare, precum și dispozitive pentru procesarea apei de pe planetă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri