Video Plaja sălbatică de la Corbu se transformă într-un uriaș tomberon, sub asaltul turiștilor

Data actualizării: Data publicării:
vacu corbu arbdd10
Foto: ARBDD

A mai trecut un weekend și a rămas iar dezastru în urma turiștilor care și-au petrecut vacanța pe plaja din Corbu. Această zonă sălbatică începe să se transforme într-un uriaş tomberon de gunoi. Foarte mulţi turişti care ajung în acest loc îşi dau arama pe faţă, mai ales că nu este nimeni care să-i tragă la răspundere.

La fiecare sfârșit de săptămână, tomberoanele din zona Corbu devin neîncăpătoare, așa că turiștii își aruncă resturile direct pe iarbă. Paradisul sălbatic este sufocat de tonele de gunoaie lăsate în urmă de amatori de plaje mai puţin umblate.

„Lumea nu are pic de respect față de natură, își bat joc de ce încearcă natura să ne ofere”, spune un tânăr. „E de prost gust, arată respectul față de toată lumea din jur”, adaugă el.

Biorezervaţia naturală de la Corbu a rămas în mică măsură bio după asaltul turistului de oraş. Turiștii aruncă gunoaiele la voia întâmplării. Sticle, bidoane, pet-uri și tot felul de ambalaje se întâlnesc la tot pasul. 

Turiştii dau vina și pe autorități, pentru că nu golesc tomberoanele mai des.

„Toată lumea le lasă, ce? Păi, dacă nimeni nu le adună! Ați văzut tomberonul? Superplin! Ce să mai discutăm despre chestia asta?”, spune un turist.

„Fiecare le aruncă pe aici. Needucați, nu e normal să se întâmple așa, mai ales că se crede că este o plajă sălbatică”, comentează o femeie.

„Toate gunoaiele se îndreaptă către o zonă specială din plaja Vadu sau Corbu, de unde sunt ridicate de către Primăria Corbu, care are un contract cu administrația Rezervației. Uneori sunt ridicate chiar și de două ori pe zi”, susține Ion Munteanu, guvernatorul rezervației Delta Dunării.

În fiecare weekend pe plaja sălbatică de la  Corbu ajung aproximati 3000 de turiști.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri