Povestea din spatele acestei fotografii care a generat emoţie în întreaga lume

Data actualizării: Data publicării:
calut mare

Scena surprinsă de un fotograf în care un căluţ de mare se agață de un bețișor de urechi, în apele Oceanului Indian, arată realitatea îngrijorătoare privind deșeurile care invadează planeta. 

Fotograful Justin Hofman se afla în decembrie 2016 într-o expediție în insula Sumbawa, din Ionezia, unde făcea scufundări, când un coleg i-a arătat un căluț de mare. Curenții marini au dezechilibrat creatura marină, care, în primă fază, s-a apucat de câteva alge.

Bărbatul a început să îi facă poze căluțului, în timp ce vântul aducea mai multe gunoaie în direcția vietății de 3,8 centimetri, care s-a prins pentru puțin timp într-o pungă de plastic.

„Următorul lucru de care s-a apucat a fost un bețișor de urechi”, a declarat fotograful într-un interviu telefonic pentru The Washington Post.

„Aveam în fața mea această creatură minunată, foarte mică și atât de drăguță și am fost brusc aduși la realitate: asta e ceva ce i se întâmplă căluțului de mare în fiecare zi”, a mai spus acesta.

Atunci a realizat fotografia care a ajuns în toate colțurile lumii și cu care Justin Hofman a ajuns în finala concursului „Wildlife Photographer of the Year”, organizat de Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

Continuarea poveştii aici

Citiți și:  Cele mai frumoase 13 fotografii din natură făcute în acest an. Incredibila imagine care arată poluarea oceanelor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri