Profitul înaintea normelor de mediu. Râul Timiș, poluat de o balastieră

Data publicării:
poluare timis

Oamenii din Buchin spun că balastiera poluează apele râului Timiş, lucru confirmat şi de reprezentanţii unei organizaţii de protecţie a mediului.

Nu-i mai apa care o fost. Nu se mai poate intra, să faci o baie, un copil sau ceva.”

***

E poluare din toate punctele de vedere. Și la șosele și a Timișului și tot.”

Marius Viciriuc, reprezentantul asociației Pro Mediu: „Există un pericol foarte mare și pentru scăldat dar și pentru faună și vegetație.”

De vină ar fi un decantor folosit de balastieră, care e ineficient. Firma respectivă s-a extins în ultimul an, dar nu ar fi adaptat şi sistemul de epurare, spun autorităţile.

Lucian Erwin, directorul tehnic al Administrației Bazinale de Apă Banat: „Curățarea decantorului (...) nu e o soluție pentru că decantorul este foarte mic, nu există posibilitatea să se extindă. Trebuie cuplat printr-o conductă cu alt decantor, aval de podul respectiv.”

Inspectorii Gărzii de Mediu au fost în control şi le-au dat termen reprezentanţilor firmei de exploatări să rezolve problema până la 1 septembrie.

Elena Furdi, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu Caraș-Severin : „Urmând ca nerespectarea măsurilor impuse să se sancționeze cu amendă între 50.000 și 100.000 de lei.

Până în acest moment, reprezentanții firmei care deține balastiera nu au putut fi contactați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri