Sari la conținut

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Vremea va geroasă în majoritatea zonelor. Ninsorile se vor semnala pe arii extinse în regiunile sudice, unde se va depune strat nou de zăpadă, de aproximativ 10 cm. În Oltenia şi vestul Munteniei vântul va avea intensificări temporare, atingând la rafală 50...55 km/h, iar în sudul Banatului 60...70 km/h, viscolind zăpada. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, doar izolat va ninge slab, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor situa de la valori în jur de -20 de grade în depresiuni, până la -5 grade în sudul litoralului.

În timpul zilei vremea rămâne rece, chiar dacă temperaturile vor fi mai ridicate decât în intervalul anterior. Maximele se vor situa între MINUS 10 şi PLUS 2 grade Celsius. Va ninge în Oltenia, Muntenia şi doar pe spaţii mici în restul teritoriului, iar vântul va fi alert îndeosebi în nord-est şi la munte.

Deşi temperatura aerului va fi în creştere faţă de intervalul precedent, vremea se va menţine rece, geroasă local dimineaţa, iar noaptea doar în depresiuni. Cerul va fi mai mult noros. Ziua va ninge mai ales în Oltenia şi Muntenia, dar începând de seara ninsorile se vor extinde şi în restul teritoriului. Spre sfârşitul nopţii în estul Munteniei şi în Dobrogea izolat precipitaţiile pot fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie, favorizând depunerile de polei. Vântul va avea unele intensificări îndeosebi în nord-estul ţării şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 şi 2 grade, iar cele minime se vor situa între -12 grade în depresiuni şi 1 grad pe litoral.

Și la București, la noapte, vremea va fi geroasă. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge slab, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 40...45 km/h. Temperatura minimă va fi de -11...-9 grade.

În Bucureşti săptămâna începe tot cu frig, ninsori şi vânt în general moderat. La amiază vor fi în jur de MINUS 4 grade, dar din cauza vântul se vor resimţi mai puţine. În ceea ce priveşte presiunea atmosferică, aceasta va fi în scădere.

În zilele următoare vremea va continua să se încălzească, iar temperaturile se vor situa în jurul celor obişnuite la această dată. La mijlocul săptămânii maximele vor fi pozitive aproape peste tot şi se vor situa între MINUS 2 şi PLUS 8 grade Celsius. Temporar vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor, nu doar sub formă de ninsoare, dar şi lapoviţă şi ploaie, ceea ce va determina depuneri de polei. Din când în când vântul va prinde putere, mai ales în sud şi la munte.


NOTA REDACȚIEI 1 MARTIE 2016: Acest articol este din 3 ianuarie 2016, portalul Yahoo.ro a preluat această știre astăzi, 3 martie, ca fiind de actualitate, din cauza formatării datei. Vă rugăm să ignorați acest articol. Puteți accesa informațiile actuale despre vreme aici.


Pe aceeași temă