Prognoza meteo pentru următoarele zile

Data actualizării: Data publicării:
canicula - GettyImages-81502754

Pe parcursul zilei de astăzi atmosfera redevine călduroasă în zonele de câmpie şi de podiş, dar temperaturile vor fi în creştere peste tot. Prin urmare, maximele vor fi cuprinse între 26 şi 33 de grade Celsius. Ploile nu vor răcori atmosfera decât pe la munte şi prin Dobrogea, acolo unde vor apărea din loc în loc şi vor veni însoţite de descărcări electrice. În schimb, vântul îşi va face simţită prezenţa în tot sud-estul ţării.

Aerul tropical va continua să fie prezent peste regiunile sudice ale Europei şi chiar va mai avansa către est. Acesta se va intensifica uşor în perioada imediat următoare, ceea ce va face ca în mare parte din ţara noastră temperaturile să treacă de 30 de grade Celsius, iar în zona de câmpie din sud să apară canicula

Aşadar, până la sfârşutul săptămânii, vor fi puţine ploi, dar tot mai multe grade în termometre.

Averse trecătoare vor apărea mai ales pe la munte şi doar local în celelalte regiuni, iar vântul va avea unele intensificări prin vestul şi sudul ţării. Soarele va fi generos în toată ţara, aşa că vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta. Maximele se vor situa, în general, între 26 de grade în depresiuni şi 36 de grade Celsius în Lunca Dunării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri