Prognoza meteo pentru vineri, 12 aprilie. Vreme mohorâtă și temperaturi scăzute

Data actualizării: Data publicării:
femeie cu umbrela ploaie
Foto: Gulliver/Getty Images

ANM a transmis prognoza meteo pentru următoarele zile și veștile nu sunt bune. Jumătate de ţară va avea parte de ploi abundente în ultima parte a acestei săptămâni. Şi locuitorii Capitalei trebuie să se aştepte la multe ore mohorâte. 

Ziua de vineri va fi ploioasă în cea mai mare parte a ţării. Local, vor fi averse cu descărcări electrice. În sud şi în sud-vest, nu este exclus să se adune chiar şi 40 de litri de apă/mp.

La munte, va ploua până pe la 1700m altitudine, iar mai sus, va ninge şi va bate vântul. Temperaturile nu vor mai trece de 20 de grade Celsius.

Prognoza meteo în București

În Bucureşti, va ploua mai ales după prânz şi pe timpul nopţii. Vântul nu va crea probleme, iar temperaturile vor tinde spre 18 grade Celsius. Presiunea aerului va fi mai mică faţă de cea confortabilă.

Prognoza meteo la munte

La munte, ploile consistente şi temperaturile pozitive vor determina topirea zăpezii la altitudini mai mici de 1.700 m, în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Acolo, va creşte riscul de inundaţii. Pe creste va ninge şi vântul se va intensifica.

Prognoza meteo pentru weekendul 13-14 aprilie

Vremea se va mai răci puţin în următoarele zile, iar maximele se vor situa sub cele potrivite pentru mijlocul primăverii.

Conform alertei emise de meteorologi, va ploua în fiecare zi, local vor fi tunete şi fulgere, iar precipitaţiile cele mai consistente vor fi în sud şi la munte. 

Foto: Gulliver/Getty Images

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri