Protest inedit la Pungești. Cu fasole și cârnați împotriva gazelor de șist

Data publicării:
fasole cu carnati la pungesti

Oamenii au scandat împotriva Chevron, pentru că, spun ei, întreaga zonă va avea de sufieri din cauza fracturării hidraulice.

Se riscă poluarea gravă a pânzei freatice și atunci, practic, oamenii nemaiavând să dea apă animalelor, se riscă depopularea zonei”, a explicat unul dintre protestatari.

Toți politicienii văd că vor să ascundă problema gazelor de șist, nu vor să o aducă pe agendă”, spune un altul.

Se vorbește foarte mult în termeni apocaliptici despre exploatarea gazelor de șist și eu cad în capcana asta, pentru că nu știu ce alt limbaj să folosesc, pentră că chiar atât de gravă este situația”, explică un alt participant la miting.

Când s-au oprit din scandat şi cântat, oamenii s-au aşezat în jurul ceaunelor cu fasole şi cârnaţi sau în preajmă grătarelor. S-au pregătit circa 100 de de porții de fasole cu cârnați afumați „pentru toți luptătorii care au venit din țară”.

„E Ziua Muncii, știm destul de bine, 1 Mai, dar cum vedeti dvs, niciodată Chevron nu a respectat sărbătorile noastre, chiar astăzi ei încă lucrează, chiar de Ziua Muncii”, spune un alt protestatar despre sărbătoarea importată în Europa chiar de la americani.

La Pungeşti au cântat artişti locali, veniţi benevol pentru a-i susţine pe protestatari.

Activiștii de mediu din toată țara vor fi prezenți la Pungești până pe 3 mai. Ei sunt supravegheați permanent de polițiștii și jandarmii care patrulează prin zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri