PsyPills, aplicaţia antistres dezvoltată de psihologii de la Universitatea Babeş Bolyai. Cum funcţionează

Data publicării:
psypills

„Pastilă antistres sub formă de text”: o aplicaţie pentru telefonul mobil pusă la punct de psihologii de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj vine în ajutorul celor care suferă de depresie, anxietate sau chiar agresivitate. Aplicaţia PsyPills costă un dolar.

Cum funcţionează PsyPills: utilizatorul o descarcă în telefonul mobil, apoi trebuie să selecteze dintr-o listă cuvintele care descriu starea pe care o resimte. Pe baza acestor date, aplicaţia stabileşte nivelul de stres şi propune o reţetă psihologică, sub forma unor afirmaţii sau a unor texte specifice pentru fiecare sentiment.

Psihologii spun că aplicaţia dă rezultate şi scade considerabil nivelul de stres. Mai mult, pentru cei care au nevoie de un tratament îndelungat, ea permite setarea unei alarme la ora la care „pastila” trebuie citită.

Aplicaţia a fost dezvoltată de cadre didactice de la Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca şi a fost distinsă recent cu Diploma de Excelenţă la Salonul Pro Invent 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri