Rusia ar putea avea în cinci ani soldați de tip „Robocop”

Data publicării:
soldatul universal rus - yvek

FOTO: YVEK

Potrivit sputniknews.com, armata rusă va primi exoschelete controlate cu ajutorul minții. Acestea, așa cum le spune și numele, sunt niște „armuri” externe ce sprijină și protejează corpul uman. Soldații ruși care ar „îmbrăca” o astfel de armură robotizată vor avea o forță și o rezistență de câteva ori mai mari.

FOTO: WIKIPEDIA.ORG

„Cred că în circa cinci ani vom introduce o interfață neuroelectronică ce va controla exoscheletele și membrele artificiale prin intermediul potențialului electric al creierului uman”, a declarat Aleksandr Kuliș, șeful departamentului pentru producerea și dezvoltarea de echipamente medicale din cadrul UIMC, o unitate care fabrică instrumente speciale.

Exoscheletele sunt destinate cu precădere uzului militar, pentru a-i ajuta pe soldați să care echipamente grele atât pe câmpul de luptă, cât și în afara lui. În viața civilă, exoscheletele pot fi de ajutor pompierilor și altor categorii de personal salvator, nevoit să lucreze în medii periculoase.

FOTO: yvek

În medicină, ele pot ajuta pacienții cu probleme să se miște.

Exoscheletele au fost inspirate de lumea animală, unde nevertebratele se protejează cu ajutorul unor carcase externe ce le acoperă țesuturile moi și le furnizează o structură rigidă care, în plus, le fereşte și de deshidratare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri