Sari la conținut

Se caută nume pentru un pui de zimbru din Rezervația Vânători - Neamț

 

Foto: bisonbonasus.ro

Reprezentanții parcului au lansat un concurs prin care oricine dorește poate trimite o propunere de nume pentru puiul de zimbru. Câștigătorul concursului va fi invitat pentru decernarea premiului și botezul oficial chiar la Ziua Zimbrului, pe data de 12 august, scrie Agerpres.

"În acest an, botezăm un mascul ce a venit pe lume la începutul lunii iulie. Regula concursului este ca numele propus să înceapă cu particula 'Ro', iar pentru a se înscrie în competiție, doritorii trebuie să trimită propunerea de nume până în data de 10 august 2016 pe adresavanatori_park@yahoo.com", au spus reprezentanții Parcului Natural Vânători — Neamț pe pagina de socializare a instituției.

De altfel, concursul se află la a șasea ediție și s-a bucurat de un real succes. Cu sprijinul publicului, au fost botezați până acum 3 masculi (Românașul, Rovin și Robur) și 2 femele (Rozana și Rolinne).

Parcul Natural Vânători — Neamț este o arie protejată în apropierea orașului Tîrgu Neamț, constituită în anul 1999, cu statut de parc natural, destinată protejării moștenirii naturale.

În cadrul parcului există 19 exemplare de zimbri în libertate și semi-libertate.

În cadrul parcului, în zona de aclimatizare a fost construită în anul 2013 o punte suspendată la 3 metri înălțime de pe care vizitatorii pot observa și fotografia în siguranță și de aproape exemplarele de zimbri.

La mijlocul lunii iunie, parcul a fost vizitat și de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, iar în urmă cu două săptămâni a venit și Jeremy Staniforth, consilierul pentru România al Prințului Charles.