Semnalul de alarmă al Băncii Mondiale în legătură cu anul 2050

Data publicării:
africa subsahariana

Un raport recent al Băncii Mondiale creionează un viitor sumbru privind cantitatea globală de deșeuri.

Până în 2050, cantitatea de deșeuri la nivel global ar putea atinge 3,4 miliarde de tone și va depăși nivelul de creștere al populației, se menționează în raportul Băncii Mondiale (BM).

Cea mai mare creștere a deșeurilor se va înregistra în Asia și în Africa Subsahariană.

„Managementul defectuos al deșeurilor dăunează sănătății umane și mediului local, adăugându-se provocărilor climatice. Din păcate, cel mai adesea pătura săracă a societății este cea mai afectată de gestionarea inadecvată a deșeurilor. Nu trebuie să fie în continuare așa. Resursele noastre trebuie să fie utilizate și apoi reutilizate în mod continuu, astfel încât deșeurile să ajungă în depozitele destinate acestora”, menționează într-un comunicat de presă Laura Tuck, vicepreședinte pentru dezvoltare durabilă al BM.

O atenție deosebită va trebui acordată „Asiei de Sud și Africii Subsahariene”, atrage atenția Silva Kaza, autorul principal al raportului, specialist în dezvoltare urbană al Băncii Mondiale, transmite Newsweek.

Conform raportului, 90% din cantitatea mondială de deșeuri netratate corespunzător provin din țările cu venituri mici.

Reducerea risipei alimentare și a deseșurilor de plastic, crearea de programe naționale de reciclare sau acordarea de pachete financiare statelor sărace pentru a pune la punct o infrastructură de gestionare a deșeurilor – sunt doar câteva dintre recomandările experților BM.

În luna mai a acestui an, Comisia Europeană a propus interzicerea a 10 produse de plastic care constituie la ora actuală 70% din gunoaiele care poluează apele Uniunii Europene.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri