Sute de fani ai festivalului Electric Castle au plantat o pădure. Scopul: un milion de copaci

Data publicării:
plantare copaci cluj

Un milion de copaci plantaţi! Este provocarea pe care au primit-o fanii celebrului festival Electric Castle, chemaţi de organizatori să participe la o acţiune pentru protecția mediului. Puieţii au fost donaţi de Direcţia Silvică din Cluj și au început să fie plantaţi într-o pădure din judeţ. Oamenii au venit în număr mare, chiar dacă roadele muncii lor vor fi observate abia de generațiile următoare.

 

- Vă doresc multă sănătate. Să dea Dumnezeu să fiți contemporani în momentul exploatării tehnice ai acestui arboret, care este undeva peste o sută, o sută zece ani. Eu vă mulțumesc!

Peste 500 de voluntari, printre care și fani ai celebrului Festival Electric Castle, au ales să fie voluntari pentru o zi și să planteze puieți într-o pădure din Cluj.

- Eu am făcut gropile. Cum mi se pare, nu știu. Mă simt onorat să fac asta, sincer.

- Merită, îi foarte frumos, peisajul. Nu am prins partea asta a Clujului, e foarte fain că am ajuns să văd asta.

- Mi se pare un lucru minunat, o actiune pentru viitor și ne bucurăm că putem să ajutăm și noi planeta.

Puieții și uneltele necesare voluntarilor au fost oferite de Direcția Silvică din Cluj. Astfel de acțiuni de împădurire sunt organizate în fiecare an.

Dorel Nicolae Oros, directorul Direcției Silvice Cluj: „Ne aflăm pe raza Ocolului Silvic Cluj pe o suprafață pe care vom efectua lucrări de replantare. E o refacere a unei suprafețe de păduri care a fost o pădure degradată și venim acum și înnobilăm zona cu specii de gorun, frasin și paltin.”

Organizatorii Electric Castle au hotărât să se implice în cadrul acestei inițiative pentru a continua seria de acțiuni pentru mediu desfășurate în timpul festivalului.

Andi Vanca, director comunicare Electric Castle: „Este una dintre valorile festivalului. Încercăm în primul rând să dăm ceva înapoi comunității și, în al doilea rând, să contribuim și noi la susținerea mediului înconjurător.”

Voluntarii sunt așteptați să planteze un milion de puieți în cadrul celor patru acțiuni organizate de cei de la Direcția Silvică din Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri