Tatuaj electronic pentru supravegherea stării de sănătate

Data publicării:
tatuaj electronic

 

Ideea este surprinzătoare, însă tatuajul ar putea apărea în curând pe piață. Chaotic Moon, un start-up american cu sediul în Austin (Texas), pune la punct un tatuaj conectat, care ar putea fi utilizat într-un cadru medical. Firma, specializată în tehnologii informatice, a dezvoltat un tuș bun conducător electric, capabil să asigure legătura între elemente electronice cum ar fi un microprocesor și captatori biometrici. Fixat direct pe piele, acest Tech Tat (de la Technologic Tatoo, tatuaj tehnologic) ar putea strânge, înregistra, trimite și primi date. Astfel ar putea supraveghea activitatea corpului uman, măsurând ritmul cardiac, tensiunea arterială, temperatura, nivelul de stres sau procentul de hidratare. Sincronizat cu un smartphone, tatuajul ar transmite informațiile în timp real personalului medical, prin intermediul unei aplicații specifice.

„În loc să mergeți la medic pentru consultații de rutină, ați putea purta un tatuaj cu durata de viață de un an. Acesta ar înregistra tot ce vi se întâmplă din punct de vedere fizic și ar transmite informațiile medicului dvs.”, spune Eric Schneider, tânărul inginer care se ocupă de acest proiect în cadrul Chaotic Moon.

Tatuajul ar putea astfel să depisteze ceva ce nu este în regulă, să facă legătura cu personalul medical, dar și să țină sub observație starea de sănătate a pacienților cu boli cronice. În cazul unei probleme, medicul avertizat ar putea acționa în consecință. Potrivit Chaotic Moon, tatuajul poate fi scos înainte de duș și apoi utilizat din nou.

Chaotic Tat intenționează să integreze și un sistem de geolocalizare în dispozitivul său. Firma precizează că tatuajele inteligente sunt deocamdată în stadiu de prototip și că nu a stabilit încă data punerii în vânzare a noii realizări tehnologice și nici prețul, adăugând totuși că vrea ca produsul să fie accesibil marelui public.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri