Telescopul Hubble a capturat o imagine asemănătoare unui fluture cosmic

Data publicării:
11954731 10153507595756772 937026725146428196 n

This Twin Jet Nebula takes the shape of a cosmic butterfly in this image captured by our Hubble Space Telescope . This...

Posted by NASA - National Aeronautics and Space Administration on Sunday, August 30, 2015

Potrivit Agenției Spațiale Europene, telescopul Hubble a identificat o stea mai mare care se apropie de sfârșitul existenței sale și a început deja să-și elimine straturile exterioare de gaz în spațiul cosmic cu o viteză de 620.000 de mile pe oră.

Pe de altă parte, o stea mai mică, parteneră, a evoluat și s-a transformat într-o mică stea pitică albă.

Orbita stelei muribunde, împreună cu cea a piticei albe, preiau gazul pe care cele două stele îl elimină într-o ambianță agresivă, pe măsură ce au început să elibereze două jeturi în formă de spirală, ca o aripă de fluture, de o frumusețe atractivă.

Imaginea capturată de telescopul spațial Hubble este în măsură să demonstreze complexitatea nebuloasei Twin Jet datorită multitudinii cromatice a telescopului.

Nebuloasa Twin Jet strălucește datorită faptului că steaua mai mare, care este pe moarte, a început deja să elibereze straturile sale exterioare și, cu ajutorul stelei mici, își dezvăluie miezul.

Potrivit NASA, forma de fluture este dată de mișcarea dintre steaua mai mare și cea mai mică, care se deplasează în jurul centrului lor de masă, comun.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că nebuloasa s-a format în urmă cu 1200 de ani și a fost observată pentru prima dată în anul 1947 când i s-a pus numele 'PN M2-9'. Acum, când nebuloasa este deja pe moarte, telescopul spațial Hubble a reușit că captureze o importantă imagine a acesteia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri