Trei lei evadați dintr-un parc național au fost uciși

Data publicării:
German National Football Team Visits Lion Park
Foto: Gulliver/Getty Images

Trei lei care evadaseră în weekend-ul trecut din Parcul Național Kruger (nord-estul Africii de Sud) au fost împușcați mortal după ce au ucis o vacă, la o fermă, au informat joi autoritățile, citate de AFP.

German National Football Team Visits Lion Park
Foto: Gulliver/Getty Images

Un fermier a surprins joi seara felinele pe proprietatea sa devorând rămășițele unei vaci și a ucis una dintre acestea, rănind o alta.

Alertați, responsabilii parcului care încercau din weekend să găsească leii au găsit a treia felină.

"Din păcate, în pofida tuturor eforturilor noastre și ținând cont de riscul de a avea un leu rănit, s-a luat decizia de a eutanasia cele două feline rămase în viață", a indicat Administrația parcurilor din provincia sud-africană Mpumalanga (nord-est), citat de Agerpres.

"A trebuit să omorâm leul rănit deoarece devenea extrem de periculos. În ceea ce-l privește pe cel de-al treilea, deoarece a intrat în contact cu vaca, am considerat că este bine să-l eutanasiem și pe el", a declarat o purtătoare de cuvânt a Administrației parcurilor naționale din Africa de Sud (SANParks), Janine Raftopoulos, pentru postul eNCA.

Inițial, SANParks raportase evadarea a patru lei.

Acest incident survine după ce cinci lei au evadat în luna mai. Patru dintre aceștia au fost capturați și trimiși înapoi în parc, însă unul nu a fost găsit. Potrivit responsabililor Administrației parcurilor, este posibil ca și acesta să se fi întors în parc.

Zeci de mii de turiști vizitează anual Parcul Național Kruger, o vastă arie dedicată faunei sălbatice, care adăpostește circa 1.500 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri