Un asteroid mare cât o clădire cu 100 de etaje, care are propria Lună, a trecut pe lângă Pământ

Data publicării:
Un asteroid aflat la mică distanță de Pământ
Asteroid în apropierea Terrei, imagine ilustrativă. FOTO: Guliver/ Getty Images

Un asteroid tocmai a trecut pe lângă Pământ. Nu e un fenomen rar, dar e ceva ce a atras atenția astronomilor. Pentru că asteroidul mare cât o clădire cu 100 de etaje avea propria Lună, adică un obiect ceresc de dimensiuni mult mai mici care gravita în jurul său. Sunt șanse ca o astfel de apariție să se repete abia în 2200 când se va apropia ceva mai mult de Pământ. 

„Nu intrați în panică, nu e niciun asteroid uriaș la orizont. Dar astronomii recunosc și că nu avem cum să îi detectăm pe toți. Dacă totuși am detecta un mare asteroid întreptându-se spre Pământ, avem foarte puține opțiuni testate, demonstrate și eficiente pentru a ne apăra”, spune David Koplow, profesor, consultant NASA.

În urmă cu trei luni, un asteroid uriaș a trecut pe lângă planeta noastră, la o distanță de aproximativ 4,3 milioane de kilometri.

Specialiștii NASA și-au propus să identifice 90% dintre asteroizii de mari dimensiuni - peste 140 de metri - care ajung în apropierea Terrei, dar ar putea avea nevoie de 30 de ani pentru a realiza acest lucru.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri