Video Un babuin care urma să fie supus unei operații de vasectomie a evadat dintr-un laborator alături de "soțiile" sale

Data actualizării: Data publicării:
Un babuin a evadat dintr-un centru de cercetare din Australia
Foto: Captură video / Daily Star

Incident mai puțin obișnuit la spitalul Royal Prince Alfred din Australia. Un babuin care urma să fie sterilizat a evadat dintr-un laborator în care se efectuează teste pe animale din Sydney. Alături de el au scăpat și două femele, potrivit Daily Star.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cele trei maimuțe au evadat, miercuri în jurul orei locale 17:30, din centrul de cercetare al spitalului RPA. Babuinul mascul urma să fie supus unei operații de vasectomie, iar cele două femele, considerate "soțiile sale" îl însoțeau pentru a-l calma. Mai mulți trecători au fost șocați să descopere animalele alergând printre mașinile lor. 

Poliția locală a anunțat că situația este sub control și că babuinul a fost prins la scurt timp după evadare. „Animalul a fost capturat. Poliția colaborează cu angajații grădinii zoologice pentru a-l transporta în siguranță. Nu există niciun pericol la adresa cetățenilor”.

În 2016, un purtător de cuvânt al spitalului RPA a declarat că babuinii sunt folosiți în cadrul cercetărilor medicale pentru a testa eficiența anumitor tratamente. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri