Sari la conținut

VIDEO. Adevărul despre o fotografie viralizată, contestată pe internet

În America de Nord, furtuna a sculptat efectiv o casă în gheață.

casa de gheata

Urmare a valului de frig de o intensitate rar întâlnită, luni a fost în vigoare la New York o alertă de viscol. Ceva mai la nord, pe malul lacului Ontario, furtuna de zăpadă a fost, însă, și mai intensă. O combinație rară între apă, vânt și ger a transformat o casă într-o adevărată construcție de gheață. Fotograful John Kucko a fost primul care a împărtășit pe internet imaginile spectaculoase ale unei case de vacanță, în prezent neocupate.

Câteva ore mai târziu, însă, mulți utilizatori de internet au contestat veridicitatea fotografiei, reclamând că a fost prelucrată pe calculator. Fotograful a reacționat și, ca dovadă, a difuzat o imagine în care apare și el în fața respectivei case:

john kucko si casa de gheata - fb

„Trebuie să admit că am râs copios când am văzut că aș fi „fabricat” casa, ca să fac senzație pe internet. Nu este adevărat! Este cât se poate de reală”, spune fotograful pe pagina sa de Facebook, în care povestește cum a găsit locul respectiv. 

Între timp, au apărut și înregistrări video care dovedesc fără putință de tăgadă contrariul. Iată imaginile care îți taie răsuflarea: 

 De altfel, însuși John Kucko a postat câteva filmulețe pe contul său de Facebook. Ultimul este însoțit de următorul comentariu: „O actualizare la #CasadeGheață: Situația se înrăutățește, e cu mult mai gravă. Lacul Ontario este un monstru în acest moment, aici, în WNY. După cum vedeți, nu e nimic fals:”.