VIDEO. Atmosferă de Crăciun în nordul României: temperaturile sub pragul de îngheţ și zăpadă de 10 cm

Data actualizării: Data publicării:
bucovina

Atmosferă de Crăciun, în nordul României, cu ceva mai mult de o săptămână înainte de Paşte. În zona de munte a judeţului Suceava, temperaturile au ajuns, noaptea trecută, sub pragul de îngheţ, iar stratul de zăpadă e şi acum de 10 centimetri. În plus, drumarii lucrează de zor la redeschiderea Transrarăului.

Ninge ca-n poveşti în judeţul Suceava. Imaginile ne duc cu gândul la Crăciun, în niciun caz la Sărbătorile Pascale. Temperaturile au scăzut noaptea trecută sub 0 grade Celsius, iar stratul nou de zăpadă ajunge chiar la 10 centimetri. A nins în Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Panaci, dar şi la Breaza.

Cel mai rău este în Pojorâta, pe Rarău, unde şoferii au fost atenţionaţi să nu urce cu maşinile neechipate cu anvelope de iarnă, iar turiştii să nu se aventureze pe traseele montane.

Probleme sunt pe Transrarău, acolo unde drumarii acţionează pentru redeschiderea cât mai rapidă a drumului. Pe timpul nopții, s-a acționat cu 7 autoutilaje și s-au răspândit 63 tone de material antiderapant, în special în județele Suceava şi Neamț.

Ninge şi în judeţul Neamţ, dar nu sunt drumuri blocate sau pe care se circulă greu.

Pe Transfăgărăşan, la cota 2000, stratul de zăpadă depusă depăşeşte cinci centimetri. Drumul se va deschide traficului rutier abia pe 1 iulie. Zăpada are pe alocuri, unde este troienit, şi 4 metri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri