VIDEO Capre negre, surprinse în Munții Rodnei în timp ce își fac siesta și „pedichiura”

Data publicării:
capre negre
Capre negre, surprinse în Munții Rodnei în timp ce își fac siesta și „pedichiura”. Foto: Romsilva

Imagini rare surprinse în Munții Rodnei. Mai multe capre negre au fost filmate în timp ce își fac siesta, iar altele își fac chiar... „pedichiura”. Imaginile au fost făcute publice de administratorii de la Romsilva ai Parcului Național Munții Rodnei.

„Unele capre negre își fac siesta sau trag un pui de somn la amiază, altele își fac chiar...pedichiura, în timp ce o capră neagră stă și veghează întreg grupul. Se întâmplă în Parcul Național Munții Rodnei, momentele frumoase fiind surprinse în imagini de colegul nostru Ioan Muntean”, au anunțat reprezentanții Romsilva.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit specialiștilor, capra neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Având musculatura dezvoltată și copitele adaptate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

Parcul Național Munții Rodnei este a doua rezervație din țară ca suprafață, având peste 47.000 de hectare.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri