VIDEO Delta Olteniei, raiul pescarilor și al păsărilor migratoare. Peste 200 de specii de păsări oferă un spectacol de o frumusețe rară

Data actualizării: Data publicării:
delta olteniei
Delta Olteniei, raiul pescarilor și al păsărilor migratoare. Foto: Captură video

În județul Olt, la doar 10 kilometri de Slatina, găsim un adevărat colț de rai, cu zeci de specii de păsări. Locul este supranumit Delta Olteniei și oferă un spectacol de o frumusețe rară.

Sunt sute de astfel de specii de păsări rare, care pot fi admirate într-o arie protejată din județul Olt. Aici este raiul pescarilor, dar și al păsărilor migratoare. Lacul de la Ipotești sau Delta Olteniei este un colț al țării nu foarte cunoscut publicului. Tocmai de aceea, tinerii dintr-o localitate din Olt s-au gândit că zona ar trebui promovată mai mult.

Cosmin Nicolescu - activist de mediu: Acum 4 ani am avut ocazia să descoperim 2, 3 pelicani veniți din Delta Dunării. S-au înmulțit, iar acum avem o întreagă colonie. Avem 13 specii protejate la nivel european și 78 de specii acre au o migrație neregulată. O să promovăm zona prin toate mijloacele.

Unii dintre localnici regretă că nu există doritori care să investească în zonă. Alții, sunt supărați că păsările le-au atacat cireşii în această perioadă.

Localnic: E o zonă aproape turistică, dar nu avem investiții. Avem ceva... dar nu are cine să investească. 

Autorităţile ridică din umeri când vine vorba despre investiţii în această zonă.

Robet Ilinca - viceprimar: Nu sunt fonduri europene, din câte am înțeles. Cu plaja vrem să amenajăm ceva, dar terenul nu e al nostru și nu ne dau voie că ne zic că vrem să facem bani de pe urma Apelor Române.

La Ipotești, au fost inventariate peste 200 de specii de păsari. Aria face parte din Situl Natura 2000, un loc protejat de natură.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri