Video. Efectul „freezing rain” în România. Care este cea mai bună metodă de a dezgheța mașina

Data publicării:
masina polei freezing rain

Codul portocaliu de polei în judeţele din sud estul ţării a creat multe probleme pe drumuri. Zeci de şoferi au fost blocaţi mai multe ore pe un drum ce leagă oraşul Buzău de Brăila, iar mai multe maşini au derapat în judeţul Bihor. Tot poleiul a fost de vină după ce peste 70 de gălăţeni au ajuns la spital cu fracturi, luxații și entorse la mâini și picioare. Potrivit medicilor, numărul celor care au ajuns azi la spital cu astfel de probleme este de 10 ori mai mare decât într-o zi obișnuită.

Este un strat destul de gros care nu poate fi îndepărtat prea uşor nici măcar cu racleta. Chiar şi soluţiile acestea care ar trebui să ajute la topirea zăpezii sunt destul de inutile.

Dimineaţă, toate maşinile din Bucureşti erau complet acoperite de un strat de gheaţă. Şoferii s-au chinuit minute bune până au reuşit să plece la drum.

Cea mai bună soluţie este pentru șoferi să pornească motorul şi în felul acesta maşina se va dezgheţa mai repede. 

Tot din cauza poleiului, traficul a fost blocat între Buzău şi localitatea Vizireni. Mai multe maşini au rămas captive în câmp timp de 4 ore.

„Este groaznic. Efectiv am stat ore întregi şi mult timp blocaţi pe loc, fără să putem pleca. Tiruri în şanţ, maşini în decor. Efectiv nu se intervenea, era sticlă pe jos. Nu s-a intervenit”, afirmă Daniel, şofer blocat în trafic.

Şi în Bihor au fost probleme din cauza poleiului.

În Galaţi, străzile au fost patinoare. 70 de oameni au ajuns la urgenţă cu fracturi sau luxaţii.

„Am căzut pe gheaţă, înte blocuri, mergeam pe stradă, la serviciu şi am căzut”, spune o femeie.

O avalanşă de cazuri, foarte mulţi bătrâni, ceea ce am fost miraţi toţi colegii mei, zi liberă, puteu să stea, văzând ce e afară puteau să stea în casă. Foarte multe fracturi, foarte multe traumatisme craniene, foarte multe pierderi de cunoştinţe”, spune Lidia Şandru, medic UPU Galaţi.

Tot în Galaţi, o ambulanţă a fost implicată într-un accident din cauza poleiului.

Ce este freezing rain 

Freezing rain sau „ploaie înghețată” este un fenomen meteo care se formează atunci când ploaia întâlnește o suprafață foarte rece și îngheață pe loc. Nu contează dacă vorbim despre metal sau asfalt. Tocmai de aceea, recomandarea este să fim foarte precauți în perioada următoare, dacă observăm apariția fenomenului. Vorbim mai ales despre șoferi, dar și pietonii trebuie să fie precauți, mai ales că medicii au anunțat că fracturile și entorsele s-au înmulțit în această perioadă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri