VIDEO. Furtună ca în regiunile tropicale în Constanţa

Data actualizării: Data publicării:
furtuna

Ploaie torenţială în Constanţa, judeţ sub cod portocaliu de furtună. În oraş ruperea de nori a durat aproape o oră. Traficul a fost dat peste cap, patru străzi au fost inundate, iar în unele zone apa ajungea până la portierele maşinilor. Multe curţi au fost inundate şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor. Vântul a bătut cu putere, mulţi copaci fiind doborâţi. Unul dintre aceştia a căzut pe o ţeavă de gaze şi a spart-o. 

Potrivit reprezentanţilor Regiei Autonome de Apă Judeţeană Constanţa, ploile abundente de vineri, însoţite de căderi de grindină şi vânt puternic, au condus la acumularea unor cantităţi însemnate de apă pe străzile din municipiul şi din judeţul Constanţa, depăşind cu mult debitele de preluare ale sistemului de canalizare.

GALERIE FOTO:

inundatie Navodari Playa del Mar 130718 (4)
inundatie Navodari Playa del Mar 130718 (4)

Astfel, la dispeceratul RAJA au fost primite până în jurul orei 14.00, 30 de reclamaţii, cele mai multe venind din  municipiul Constanţa, din zonele Coiciu, Faleză Nord, I.C.  Brătianu, cartierul Palazu Mare, staţiunea Mamaia şi din oraşul Ovidiu, zona Cişmelei. 

“În prezent sunt constituite 16 echipe de intervenţie la nivelul municipiului Constanţa, respectiv 18 echipe pentru restul judeţului, dotate cu wome, vidanje şi pompe de mare putere, care acţionează pentru remedierea tuturor solicitărilor primite la dispeceratul societăţii, dar şi pentru degajarea carosabilului în zonele predispuse la inundaţii: Dacia, Delfinariu, Bd. Ferdinand, Aurel Vlaicu, asigurând permanenţa în toată această perioadă”, au precizat reprezentanţii RAJA, citaţi de News.ro.

De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au fost solicitaţi să intervină pentru scoaterea apei dintr-o grădiniţă din municipiul Constanţa, la faţa locului deplasându-se trei subofiţeri cu o motopompă.

Totodată, cinci copaci au fost dărâmaţi de vânt, unul dintre aceştia câzând pe o conductă de gaze, autorităţile intervenind pentru îndepărtarea acestora.

Judeţul Constanţa este, vineri, sub avertizare cod portocaliu de furtună. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri