VIDEO. Husa care absoarbe şocul unei explozii în cala avionului

Data publicării:
husa avion

Deflagraţia perforează fuzelajul, aeronava se depresurizează, pierde altitudine şi se prăbuşeşte. De acum încolo, acest lucru ar putea fi evitat datorită husei FlyBag, susţine un grup de cercetători britanici. În ea vor fi puse bagajele şi va absorbi energia unei eventuale explozii.

„Husa este realizată din kevlar, material asemănător celui din care sunt fabricate vestele antiglonţ, lucru care o face rezistentă. Şi cel mai important, husa nu este rigidă, ci flexibilă. Aceste lucruri îi permit atât să reţină fragmentele bombei, cât şi să absoarbă şocul exploziei”, spune Andy Tyas, om de ştiinţă.

Datorită acestei huse, ar putea fi evitate drame precum cea din 1988 de la Lockerbie, când un avion cu 259 de oameni la bord a fost aruncat în aer de terorişti.

Oamenii de ştiinţă spun că husa este ultima linie de apărare în faţa teroriştilor, dacă aceştia reuşesc să treacă de controalele de securitate de pe aeroporturi. Nu au anunţat deocamdată cât costă, dar mai multe companii aeriene s-au arătat deja interesate de invenţia lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri