VIDEO. Hyperloop, mijlocul de transport al viitorului

Data publicării:
tren-5

Proiectul va fi prezentat astăzi, de un miliardar din Statele Unite. El este cel care a fondat prima companie de zboruri spaţiale private şi a produs maşinile sport electrice Tesla.

Denumit Hyperloop, în traducere „hiperbuclă”, noul sistem pare desprins din cărţile de science fiction. Elon Musk nu a dat prea multe detalii legate de acest proiect, în afară de faptul că Hyperloop va funcţiona cu energie solară şi se va deplasa printr-un tub pneumatic, cu un diametru de aproximativ 2 metri.

Este o combinație între un avion Concorde, un proiectil electromagnetic și o masă de hochei aeriană”, spune inventatorul.

Cu alte cuvinte, vehiculul va avea o formă aerodinamică, va pluti şi va fi propulsat şi accelerat cu ajutorul unor magneţi poziţionaţi de-a lungul tubului.

Pasionaţii de tehnologie au încercat să facă o schiţă a noului sistem. Ar fi vorba de un tub montat pe piloni, care va forma o buclă închisă între două puncte de destinaţie. Turbine uriaşe vor pompa aer în tub, deplasând capsulele cu călători.

Acestea vor prinde viteză cu ajutorul unui lansator electromagnetic, ajungând chiar la două mii de kilometri pe oră.

La finalul călătoriei, capsulele vor fi încetinite cu ajutorul unui sistem de frânare magnetic. Hyperloop va fi mai sigur decât trenul sau avionul.

Primul tub pentru Hyperloop va fi construit între Los Angeles şi San Francisco. Călătorii vor ajunge la destinatie în doar 30 de minute, iar biletul va costa aproximativ 100 de dolari.

În prezent, călătoria de 600 de kilometri dintre cele două oraşe durează aproximativ 12 ore cu trenul, 8 ore cu maşina şi o oră şi jumătate cu avionul.

Elon Musk a anunţat că nu va patenta designul, astfel încât oricine poate veni cu idei pentru a-l îmbunătăţi. Costul proiectului a fost estimat la șase miliarde de dolari, de zece ori mai puţin decât construirea unei linii de tren de mare viteză în California.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri