VIDEO. Love Story cu berze, la Cărpiniș

Data actualizării: Data publicării:
berze
Berzele nu au licență de zbor, spune Lucian Mîndruță

Peste 500.000 de oameni din întreaga lume urmăresc pe internet, povestea de dragoste dintre Cris și Ela. Nu vorbim despre o telenovelă, ci despre o poveste de dragoste cât se poate de reală. Personajele sunt două berze care şi-au făcut cuib pe casa unui bărbat din Timiş. O cameră de filmat a fost montată lângă cuib, aşa că fiecare bătaie din aripi e transmisă în direct pe internet.

De trei ani, fiecare mișcare a berzelor din Cărpiniș e urmărită de sute de mii de oameni din toată lumea. Orice bătaie din aripi, fie care sunet pe care Ella și Chris îl scot, e subiect de discuții pe internet. De câteva zile, masculul, Chris a părăsit cuibul iar comentariile n-au întârziat să apară.

Corina_jancso: Sa sperăm că nu ne mai dă Cris emoții și vine seara acasă.

Tommotanul_Suparat: Văd aici o bărzucă singură. Unde e Cris?

Lazar_T: Ela este și mai frumoasă... A avut și ea emoții, cu nebunatecul Cris!

admin: A trecut un stol de 20 de berze acum câteva zile pe acolo. Este posibil ca „pretendentul" să fi plecat cu acel stol. Acum vă las. Plec la job.

Sursă: WildLife Romania

Astfel de discuţii au loc zilnic, iar Ion Haiduc, proprietarul casei pe care Ella și Chris și-au făcut cuibul, e bucuros că povestea lor are mare succes.

„Le urmărește lumea și în America, și prin Spania, Franța, Olanda. Mie mi se pare că sunt din familia noastră,” spune Ion Haiduc, localnic.

Şi oamenii din Cărpiniș sunt bucuroşi că berzele au poposit în satul lor.

„Chris și Ella. Frumos. Suntem mândri că chiar pe comuna noastră sunt puse camerele alea,” spune un localnic.

„Pentru noi e o fericire când vin berzele că știm că vara se apropie,” adaugă un altul.

Camerele video au fost montate în 2013.

„Sunt într-o etapă suprinzătoare pentru Chris și Ela, în sensul că de când am pus camere acolo au făcut pui, sunt o familie fericită. Site-ul are peste 1 milion de accesări şi peste 120.000 de vizitatori unici,” explică Cristian Ilea, coordonatorul proiectului WildLife.

„Cui nu i-ar plăcea o familie fericită de berze care nu ar putea să spună cât sunt de fericite. Imaginația oamenilor se vede în comentarii,” precizează Alina Anghel, psiholog.

Într-o altă comună din județul Timiș, la Biled, oamenii au creat adăposturi speciale pentru berze. Există Chiar o persoană, numită bărzar al satului, care ține evidența păsărilor care poposesc acolo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri