VIDEO. Scene de coșmar ecologic, surprinse de un scafandru în apele Indoneziei

Data actualizării: Data publicării:
scafandru

Un scafandru britanic a postat pe YouTube o înregistrare video care surprinde o veritabilă invazie de deșeuri plastice în largul coastelor indoneziene ale stațiunii Bali.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În clipul video, Rich Horner înoată printr-o puzderie de ambalaje și PET-uri. Înregistrarea a fost făcută în Manta Point, o zonă de epurare în care se adună deșeurile plastice aruncate în apele insulei Nusa Penida, la 20 de kilometri distanță de celebra stațiune indoneziană Bali, relatează The Guardian.

„Pungi de platic, sticle de plastic, cești de plastic, folii de plastic, găleți de plastic, paie de plastic, coșuri de plastic, saci de plastic. Plastic, plastic, plastic. Atât de mult plastic!”, a scris Horner pe pagina sa de Facebook.

Indonezia produce zilnic circa 130.000 de tone de deșeuri din mase plastice și doar jumătate dintre acestea ajung în depozitele speciale pentru prelucrare a resturilor materiale, potrivit cifrelor prezentate de Fundația ROLE din Bali.

Restul deșeurilor sunt arse sau aruncate în ocean ori în râurile din Indonezia.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri