VIDEO. Turul celor mai spectaculoase peșteri din România

Data publicării:
pestera

Sute de turişti din România au ales ca de 1 Mai să facă turul peşterilor din Apuseni. O experienţă unică, spun cei care s-au plimbat zilele acestea prin galeriile subterane.

De 1 Mai, sute de turişti au colindat Apusenii şi au făcut turul peşterilor spectaculoase. N-au niciun regret că au renunţat pentru asta la tradiţionala ieşire la grătar.

Turist: „Mi se pare într-adevăr foarte bun decât să stai să faci ceva monoton ce faci zi de zi, vii şi faci ceva nou.”

Turist: „Este o peşteră frumoasă aş putea-o recomanda oricui că are ce să vizioneze la ea. Da, e o alternativă pentru 1 Mai.”

Turist: „Mi s-a părut o peşteră foarte drăguţă, a doua peşteră pe care am văzut-o eu în viaţa mea şi destul de mare.”

Dalina Mihoc, ghid turistic: „Cu ocazia weekend-ului prelungit de 1 Mai am avut un flux turistic în ce priveşte peştera Meziad cu foarte multe grupuri organizate, dar nu numai şi familii împreună cu cei mici au vizitat peştera în aceste zile.”

Peştera Meziad este printre cele mai mari din România. Adăposteşte un pod subteran săpăt în rocă. Aici trăiesc jumătate dintre speciile de lilieci din ţară.

În peştera Farcu, tot din Bihor, e amenajat un mic muzeu al mineritului. Sunt expuse aici utilaje şi echipamente folosite acum zeci de ani de cei care coborau în subteran.

Valentina Duma, ghidul peşterii Farcu: „Nu vizităm doar o peşteră naturală. Vizităm o peşteră cu cristale care este unică prin formaţiunile care le are în interiorul său cât şi galeria minieră.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri