Visul supersonic al unor ingineri britanici. Vor testa un bolid care ar putea atinge 1.600 km/h

Data publicării:
bolidd

O combinaţie între o navetă spaţială, o maşină de curse şi un avion de luptă. Aceasta, este probabil, cea mai bună descriere a acestui bolid. Se numeşte Bloodhound şi este visul tuturor pasionaţilor de senzaţii tari. Un singur om se va urca, însă, la manşa lui, anul viitor, şi va încerca să doboare recordul mondial de viteză. Pentru ca acest lucru să se realizeze este nevoie, însă, de o forţă pe măsură.

„Pentru a doborî recordul de viteză, Bloodhound SSC foloseşte trei motoare. E vorba de o combinaţie între un motor de avion cu reacţie şi unul de rachetă, la care se adaugă un motor mai mic, de maşină de curse”, spune Mark Chapman, inginer-şef.

În realizarea maşinii, inginerii britanici au folosit inclusiv tehnologii întâlnite în industria spaţială. După calculele lor, drumul către Cartea Recordurilor va dura doar 42 de secunde - timpul necesar pentru ca bolidul să atingă viteza de 1.600 de kilometri pe oră.

„Procesul de a învăţa şi demonstra cum se folosesc toate tehnologiile pentru a crea această maşină este nepreţuit”, afirmă inginerul Conor La Grue.

În acest moment, recordul de viteză este de 1.227 de kilometri pe oră şi a fost stabilit în 1997, tot de o echipă de britanici.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri