Vremea în primul weekend de august

Data publicării:
vreme pe litoral

Prima zi din weekend aduce vreme călduroasă în majoritatea regiunilor. După-amiază norii se adună, iar averse cu tunete şi fulgere apar, din loc în loc, la deal şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în est şi nord-vest, unde şi disconfortul termic va fi accentuat.

O zi deosebit de caldă se aşteaptă azi şi în Bucureşti. Norii nu vor lipsi, însă condiţiile pentru o ploaie de scurtă durata vor fi reduse. Termometrele vor indica până la 33 de grade la umbră, iar presiunea aerului nu se va modifica.

Aerul va fi fierbinte astăzi şi pe litoral, unde norii vor fi rari, iar briza destul de activă. Maximele vor fi cuprinse între 30 şi 33 de grade, iar temperatura apei mării va atinge 27 de grade Celsius. Atenţie, însă, la orele amiezii când stresul termic va fi accentuat, iar indicele radiaţiei ultraviolete creşte până la 7-8 (pe o scară al cărei maxim este 11).

Dacă sunteţi în căutarea unei oaze de răcoare puteţi alege muntele. Aici valorile termice nu vor trece de 25 de grade, iar în a două parte a zilei cad averse însoţite şi de fenomene electrice şi vânt.

În zilele următoare atmosfera devine caniculară, cu maxime de până la 35...36 de grade în zonele de câmpie din sud şi est. Tot aici indicele temperatura-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80. Câteva ploi de vară mai apar în regiunile intracarpatice şi pe la munte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri